A aquesta sessió vam començar a treballar la primera unitat de l'assignatura, l'escola a la Societat de la Informació, i l'única que serà impartida pel professor. No obstant, cal destacar que no vam fer classe amb el nostre professor, Óscar Marin, ja que l'era impossible assistir. Aíxí que, va vindre un altre docent substitut, Juan Manuel.
Al principi de la classe, vaig estar un poc estranyada perquè no trobava relació entre el contingut de la presentació utilitzada i la matèria en sí. Però, poc a poc i gràcies a les reflexions que ens aportava el professor he anat veient com tot està conectat. Això que m'ha passat crec que es deu a la tendència que tenim de separar les rames de coneixement i interioritzar que no estàn conectades entre sí, sino que són sabers aïllats i independents.
A la primera diapositiva de la presentació apareix una espècie de paròdia de "La creación de Adán", una obra de Michelangelo. Aquesta ens serveix per a extreure tres tipus de coneixement: el coneixement inspirat, el coneixement rellevat i el coneixement empíric. Després de analitzar el contingut i reflexionar un poc, és evident que aquestos tres coneixements estàn en tots els aspectes de la nostra vida i que es poden conectar amb la tecnologia.
Finalment, m'agradaria mencionar una idea que s'exposa també a aquesta unitat, i és el fet de que els sistemes digitals ens permeten una major accessibilitat per a totes les persones, independentment de les seues diferències individuals. Això és un aspecte molt interessant per a la nostra labor com docents, ja que tindrem aules amb una gran diversitat i diferents necessitats. La tecnologia ens pot ser de gran utilitat per a oferir una educació de calitat per a tots, començant per un disseny per a tots i arribant a una accessibilitat universal.
L'escola digital per a tots
No hay comentarios:
Publicar un comentario