Presentació Tema 15: El software lliure aplicat a l'educació: les polítiques del software lliure (Dijous, 13 de desembre de 2018)

Avui ha tingut lloc la presentació del tema 15 de teoria, El software lliure aplicat a l'eduació: les polítiques del software lliure. Cal destacar que és un tema que m'ha resultat prou interessant, ja que encara que de vegades he escoltat parlar del software lliure no sabia bé de què es tractava.

La cosa que més m'ha sorprés ha sigut que el software lliure pot ser tant de pagament com sense costos, entenent lliure com llibertat d'expresió i no com gratis. És més, durant la presentació les companyes ens han explicat que la majoria del software gratis no és lliure, ja que no cumpleix amb els requisits bàsics de llibertat que s'han de respetar. Entre elles, es poden destacar la llibertat d'utilitzar el programa amb qualsevol propòsit, d'analitzar el seu funcionament, de redistribuir-lo i de fer aquells canvis i modificacions que es desitgen per tal de personalitzar-lo.

Davant aquesta situació, el software lliure és el que s'empra a nombrosos espais públics, entre els quals es troba l'àmbit educatiu. El més adequat és emprar un software lliure a les escoles, ja que permet reduir els costos de les llicències i és així com millor s'assegura la igualtat d'oportunitats, perquè si es fa ús d'un software lliure a l'aula tots els nens i nenes podran gaudir d'eixe mateix també a la seua casa. A més, es fomenta el desenvolupament de la competència digital de l'alumnat fent ús de les tecnologies de manera legal i gratuita, i amb una major seguretat.

Per acabar, cal esmentar que la segona part de la sessió l'hem dedicada a començar a visualitzar la pràctica dels vídeos. Encara que no ha donat temps a veure'ls tots, hem passat una bona estona, ja que ens hem rigut molt. A més, en la meua opinió, tots estavan molt bé realitzats i les idees eren molt bones.

Imagen relacionada

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Què és UN PETIT MÓN DIGITAL?

Benvinguts i benvingudes a aquest PETIT MÓN DIGITAL!

Benvinguts i benvingudes a aquest petit món digital!  Jo sóc Laura Ruiz Amat i hem faré càrrec d'aquest bloc, el qual està relacionat...

A aquest bloc parle de...