Presentació Tema 5: La família i les TIC (Dijous, 25 d'octubre de 2018)

El dijous vint-i-cinc d'octubre va tenir lloc l'exposició del tema 5 de l'assignatura, La família i les TIC

Les companyes ens van comentar que les TIC, entre altres coses, persegueixen crear nous espais de comunicació entre l'escola i les famílies. És a dir, els docents podem emprar-les com una vía de comunicació ràpida i fàcil per a compartir informació amb els familiars dels nostres alumnes. La informació que principalment es proporciona està relacionada amb activitats o salides que s'han fet o que es van a fer, o dades acadèmics. 

Encara que cada vegada més gent compta amb una certa competència digital, continua havent-hi molta gente que no sap emprar les tecnologies de forma autònoma i amb fluïdesa. Per això, l'ús de les TIC com un medi de comunicació amb les famílies pot causar frustració tant a l'àmbit familiar, al no saber utilitzar correctamente aquestes, com als docents, al veure que les seues propostes i formes de treball es veuen alterades.

En la meua opinió, crec que els docents hem de tenir en compte tots els possibles contratemps a l'hora d'implimentar un sistema de comunicación amb les famílies basat en les TIC, ja que hi ha gent que no podrà accedir a la informació per aquest medi. No obstant això, també considere que hem d'apostar per implimentar l'ús de les TIC poc a poc i combinar-lo amb el sistema tradicional de comunicació, ja que d'aquesta manera es dóna a les famílies l'oportunitat d'adaptar-se a la nova situació.


Comunicació escola-família midjançant les TIC

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Què és UN PETIT MÓN DIGITAL?

Benvinguts i benvingudes a aquest PETIT MÓN DIGITAL!

Benvinguts i benvingudes a aquest petit món digital!  Jo sóc Laura Ruiz Amat i hem faré càrrec d'aquest bloc, el qual està relacionat...

A aquest bloc parle de...