Pràctica 5: El vídeo com a recurs educatiu (Dimarts, 6 de novembre de 2018)

Avui hem dedicat la sessió a presentar la cinquena pràctica de l'assignatura, la qual tracta sobre la utilització del vídeo com a recurs educatiu. 

En primer lloc, el professor ens va explicar una sèrie de conceptes fonamentals del vídeo, com la relació d'aspecte, la resolució o els tipus de conexions. Aquestos són aspectes bàsics que s'han de tenir en compte a l'hora d'elaborar un vídeo.

D'altra banda, cal destacar que avui en dia estem constantment en contacte amb els vídeos, els veiem en qualsevol moment i lloc i per a qualsevol cosa. Els nens i nenes també fan un ús actiu dels vídeos al seu dia a dia. Per això, què millor que emprar-los com un recurs proper i familiar pels més petits.

Els vídeos els podem usar, per exemple, per a presentar a l'alumnat diferents coneixements als que no poden accedir de manera directa i fàcil en el aula o en el seu entorn. Per exemple, ens poden servir per a conéixer de manera activa i entretinguda una determinada cultura. Encara que, a l'àmbit educatiu, l'objectiu principal del vídeo sempre serà fer arribar un coneixement, no hem d'oblidar que el fet que el vídeo siga entretingut, amé i motivador és un aspecte molt rellevant per atraure l'atenció, sobretot amb els xiquets i xiquetes d'Educació Infantil.



Resultado de imagen de uso del video como recurso educativo
El vídeo educatiu com recurs didàctic

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Què és UN PETIT MÓN DIGITAL?

Benvinguts i benvingudes a aquest PETIT MÓN DIGITAL!

Benvinguts i benvingudes a aquest petit món digital!  Jo sóc Laura Ruiz Amat i hem faré càrrec d'aquest bloc, el qual està relacionat...

A aquest bloc parle de...