Presentació Tema 4: Internet aplicat a l'educació (Dimarts, 23 d'octubre de 2018)

El passat dimarts vint-i-tres va tenir lloc l'exposició del quart tema de teoria, Internet aplicat a l'educació. Cal destacar que la comprensió del temari va ser prou senzilla i que les companyes el van explicar molt bé.

Com tot sabem, internet ens ofereix una gran quantitat de recursos que podem utilitzar, entre altres, a l'àmbit educatiu. La tecnologia ens permet millorar la qualitat del procés d'ensenyança-aprenentatge, i, a més, com ja hem vist a altres presentacions, és una eina que facilita la inclusió de tot l'alumnat, independentment de les seus característiques.

El grup 4 ens va presentar una sèrie de recursos digitals dels quals podem fer ús a l'aula, com són: la webquest, el blog, la wiki i la cacera dels tresors. Al meu cas, ja coneixia tres d'aquestes aplicaciones, la webquest, el blog i la wiki. No obstant això, en la presentació vaig poder aprendre algunes coses noves, com per exemple que hi ha diferents tipus de webquest en funció de l'extensió (curt termini, llarg termini i miniquest) o que la wiki no té per què ser necessàriament un lloc web, sinò que també es pot tenir instal·lada a l'ordinador.

D'altra banda, m'agradaria esmentar que l'únic recurs que no coneixia era la cacera dels tresors, la qual té com finalitat el desenvolupament d'una unitat didàctica. En realitat, crec que amb aquesta eina podem fer un ús molt paregut al que li donem a la webquest, ja que, en definitiva, s'ha de fer una espècie d'investigació utilitzant recursos web i després respondre unes preguntes.

En poques paraules, considere que les tecnologies ens proporcionen als docents una gran quantitat de recursos per a abordar el desenvolupament dels continguts, pel que hem de ser conscients d'això i emprar-les correctament. A més, no hem d'oblidar que tenim com deure afavorir el desenvolupament de la competència digital dels nostres alumnes.

Les tecnologies a l'aula

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Què és UN PETIT MÓN DIGITAL?

Benvinguts i benvingudes a aquest PETIT MÓN DIGITAL!

Benvinguts i benvingudes a aquest petit món digital!  Jo sóc Laura Ruiz Amat i hem faré càrrec d'aquest bloc, el qual està relacionat...

A aquest bloc parle de...