A aquesta entrada volem presentar la pràctica 2, la qual tracta sobre la fotografia digital a la web 2.0. El seu desenvolupament va consistir en la realització de sis activitats en grup, a las quals hem fet ús de diferents eines digitals, i, a més, una part opcional i individual. Cal destacar que totes les activitats estan plantejades per a xiquets i xiquetes d’Educació Infantil.
1. A la primera activitat, hem fet una fotografia i la hem editat amb Aviary y PicsArt. Nostra intenció és transmetre als nens i nenes hàbits saludables, com triar fruita per a berenar i deixar de banda la brioixeria.
2. A la segona actividad, hem realitzat una carta pels nostres companys amb CANVA. Aquesta es tracta d’un recordatori dirigit a la resta de mestres d’Infantil i amb la qual nosaltres, mestres de 5 anys, pretenem recordar-los l’obra de teatre que realitzaran els nostres alumnes i invitar-los a assistir amb els seus discents.
3. Al següent exercici, havíem d’escriure una paraula i, amb Spell with flickr, donar a cada lletra un disseny diferent. Nosaltres hem decidit que, a la nostra aula, els noms dels alumnes en els penjadors estarien escrits d’aquesta manera. A més, cada alumne podrà elegir què color vull que predomine al seu penjador.
4. A la quarta activitat, hem dissenyat un mosaic de lletres, amb Nube de palabras, i l’hem posat un marc amb ImageChef. Al mosaic, hem representat la paraula “COLORS”, de manera que cada lletra de la paraula és d’un color diferent (roig, taronja, groc, verd, blau i morat) i està formada pel nom de coses i objectes que o bé són característics de cada color (taronja, cel o plàtan tenen colors característics) o bé poden ser de qualsevol color dels mencionats anteriorment (taula, globus o estoig poden ser de diversos colors). Aquest mosaic l’hem plantejat com una activitat a la que els nens i les nenes d’Infantil han de identificar de qui color es tracta en cada lletra, per això treballaran en grups de quatre, i entregarem a cada grup una lletra sin colorar. Ells i elles han d’identificar el color del que es tracta en funció de les paraules que formen la lletra i, després, pintar-la d’aquest color.
Mosaic de lletres amb el marc de fotos
Com es lliuraran els mosaics de lletres als alumnes
Com haurien de quedar els mosaics al finalitzar l'actividad
5. El cinquè exercici consisteix en crear un conte amb Storybird. Nostre conte es titula “El somni de Lila” i tracta sobre una xiqueta que somiava amb ser astronauta, però els seus pares es van oposar. Amb aquesta història nosaltres volem que els nostres alumnes s’adonen que el fet de ser una dona no és un impediment per desenvolupar qualsevol tarea, ja que tants dones com homes tenen els mateixos drets i possibilitats. A més de romper amb els estereotips, Lila és un exemple de persona que lluita pels seus somnis i mai es rendeix.
6. Finalment,hem fet una activitat de disseny propi per a un aula d’Infantil. Cal mencionar que a aquesta hem fet ús d’algunes de les eines digitals ja utilitzades als exercicis anteriors.
La activitat es titula “M’en vaig a la platja” i està dirigida als alumnes de 5 anys. En relació a una eixida que realitzarem a la platja de Santa Pola, farem a l’aula dos activitats, a les quals usarem les TIC.
En relació amb el currículum d’Educació Infantil, els objectius que es pretenen desenvolupar per mitjà d'estes activitats són els següents:
- Gaudir d'experiències i dels beneficis que el medi natural aporta.
- Respectar i apreciar la naturalesa i els seus recursos.
- Donar a conèixer l'ús de les TIC per a l'elaboració de materials didàctics.
La primera activitat consisteix en elaborar un pòster informatiu que es publicarà en el blog de la classe, al qual solen entrar els pares i mares per a fer un seguiment de la jornada. El que es pretén és donar a conèixer a les famílies que es reañitzarà una eixida a la platja de Santa Pola.
L'activitat es farà fent ús de la pissarra digital interactiva (PDI) . Els xiquets s'assentaran entorn d'ella i aniran decidint, per grups de quatre, quines imatges s'adjuntaran, què s'escriurà, quins colors predominaran o quins elements contindrà el pòster. El docent s'encarregarà d'indicar quin grup intervé i de guiar la realització del cartell. Este pòster serà elaborat per mitjà de l'aplicació CANVA (https://www.canva.com/es_mx/crear/tarjetas-presentacion/).
Una vegada realitzada l’eixida a la platja, a l’aula s'elaborarà la segona activitat, dividida en dos parts: realitzar una edició de fotos i donar-li nom al treball.
La primera part consistirà en treballar l’edició de les fotos realitzades en la platja, perquè, d'una banda, aprenguen a com editar una foto realitzada per ells mateixos, i, d'altra banda, interioritzen què fan bé i què no fan bé en una platja. Per a produir este treball, s’usarà l'aplicació AVIARY (https://www.aviary.com/).
El docent anirà mostrant una per una les fotos realitzades, i els xiquets, asseguts per grups de quatre i per torns de veu, aniran dient què està bé i què no està bé i, per últim, aniran ajudant al mestre a editar les fotos a mode que, quan estes es publiquen en el blog, es mostra clarament el seu significat. És a dir, la foto ha d'estar editada de manera que només al veure-la, es puga saber si eixa acció fotografiada s'ha de fer o no s'ha de fer.
Per a finalitzar aquesta part de l'actividad, els xiquets, per grups de quatre, aniran eixint a la pissarra interactiva a triar les lletres del títol del treball de l'edició, el qual serà “Es fa o no es fa” i es dissenyarà amb l'aplicació que trobem en Internet anomenada Spell with flickr (http://metaatem.net/words/). Ací, la forma del títol serà prou original, ja que cada lletra pot coincidir o no en el color i poden tindre entre elles diverses formes.
Part optativa:
Per a realitzar aquesta activitat he seleccionat una imatge que he capturat amb el mòbil. Aquesta imatge es troba en format JPG i ara la he convertida a dos formats diferents. La conversió la he fet online amb Online-Convet.com (https://imagen.online-convert.com/es). Els dos formats als que la he convertida han sigut BMP y GIF.
La imatge triada és aquesta:
La diferència més evident entre els tres formats és l’extensió que té l’arxiu:
- JPG à .jpg
- BMP à .bmp
- GIF à .gif
En relació amb les propietats, podem destacar el
següent:
1. Grossària
- L'arxiu JPG té una grossària de 248 KB.
- L'arxiu BMP té una grossària de 5,49 MB.
- L'arxiu GIF té una grossària de 1,27 MB.
Això ens indica que el arxiu PNG és el més petit, ja que un MB (MegaByte) equival a
1024 KB (KiloByte).
2. Dimensió
- L'arxiu JPG té una dimensió de 1600 x 1200 píxels.
- L'arxiu BMP té una dimensió de 1600 x 1200 píxels.
- L'arxiu GIF té una dimensió de 1600 x 1200 píxels.
És a dir, els tres tenen la mateixa dimensió, 1600 píxels de ample i 1200 píxel de
alt.
3. Profunditat en bits
- L'arxiu JPG té una profunditat en bits de 24.
- L'arxiu BMP té una profunditat en bits de 24.
- L'arxiu GIF té una profunditat en bits de 8.
Això ens indica que el arxiu GIF necessita una menor quantitat de bits d’informació per a representar el color d’un píxel.
4. Resolució horitzontal
- L'arxiu JPG té una resolució horitzontal de 96 ppp.
- A l'arxiu BMP no indica la resolució horitzontal.
- A l'arxiu GIF no indica la resolució horitzontal.
5. Resolució vertical
- L'arxiu JPG té una resolució vertical de 96 ppp.
- A l'arxiu BMP no indica la resolució vertical.
- A l'arxiu GIF no indica la resolució vertical.
Per últim, m’agradaria destacar que a l’hora d’ampliar
la imatge, tant a l’arxiu JPG com al BMP sí deixa, però amb l’arxiu GIF es
impossible fer aquesta acció. A més, quan s’amplia la imatge la resolució és
pràcticament la mateixa al format JPG i BMP, és a dir, no es ve una més borrosa
que l’altra.
No hay comentarios:
Publicar un comentario