Pràctica 2: Fotografia Digital a la Web (Dimarts, 25 de setembre de 2018)

El dimarts vint-i-cinc de setembre vam dedicar tota la sessió a l'explicació de la pràctica dos de l'assignatura. Aquesta és la primera que realitzarem en grups de treball, ja que la primera és aquest blog i és totalment individual.

La segona pràctica consisteix en treballar amb la fotografia digital. Quan el professor ens la va presentar, em vaig quedar un poc sorpresa ja que el tema de teoria del meu grup tracta sobre la imatge fixa a l'ensenyaça i està molt relacionat amb aquesta pràctica.

Tot seguit, el docent ens va explicar uns quants conceptes bàsics al voltant dels tipus d'imatges que hi ha, com estàn formades, què característiques tenen o què aplicacions podem utilitzar per a editar-les. Un aspecte que'm va cridar molt l'atenció, i que tant el professor com al manual es destaca, és el fet d'utilitzar les imatges a l'aula no sols com un recurs, sinò que'ls docents i els alumnes també siguen capaços de produir els seus  propis continguts visuals. 

Crec que la fotografia és una molt bona opció per a que nostres alumnes desenvolupen la seua competència digital. A Infantil, per exemple, els nens no podràn fer feines molt laborioses, com editar una imatge o treballar amb programes informàtics, però poden començar a aprendre com  s'utilitza una càmera de fotos i fer fotografies ells mateixos. A més, els docents podem editar aquestes fotos a classe davant dels alumnes, resaltar determinats detalls, comentar-les entre tots o imprimir-les per a decorar. Tot això pot contribuir a que els nens s'adonen que les fotografies que ells han fet tenen una finalitat i una utilitat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Què és UN PETIT MÓN DIGITAL?

Benvinguts i benvingudes a aquest PETIT MÓN DIGITAL!

Benvinguts i benvingudes a aquest petit món digital!  Jo sóc Laura Ruiz Amat i hem faré càrrec d'aquest bloc, el qual està relacionat...

A aquest bloc parle de...