L'escola a la Societat de la Informació II (Dijous, 20 de setembre de 2018)

El dijous vint de setembre vam continuar amb la classe teòrica. La programació va ser la mateixa, tractar la unitat 1 amb l'ajuda del professor substitut, Juan Manuel.

En primer lloc, m'agradaria destacar la secuència plantejada des de l'enfoque operacional. Aquesta consisteix en una sèrie de qüestions que, encara que a la presentació es relacionen amb l'educació, hem de tenir en compte en qualsevol tasca de la nostra vida, des de la definició d'una terme fins a l'elaboració de recursos educatius. Es poden resumir en un conjunt de paraules: Què, Per a què, Com, Amb què, Quan, On, Qui o Quant.

Així mateix, hem analitzat el paper que'ls elements del desenvolupament curricular, els quals fan la funció d'emissor, receptor i canal de comunicació, tenem a l'escola pre-digital i a l'escola digital. En el caso de l'emissor i el receptor, seguint una concepció general i un poc tradicional, podem dir que es mantenen invariables, ja que el professor es qui fa d'emissor  i, per tant, l'alumne de receptor. En canvi, amb el canal de comunicació no ocorre el mateix, perquè mentre que a l'escola pre-digital s'utilitzaven el paper, el llapis, la pissara i tota una sèrie de recursos materials com l'únic medi, hui en dia, a l'escola digital s'han incorporat les noves tecnologies, els sistemes multimèdies i una gran quantitat de recursos digitals.

Des de'l meu punt de vista, considere que nosaltres, com futurs docents, hem de tenir en compte la importància d'establir una comunicació bidireccional a les aules, és a dir, un tipus de comunicació que permetra a l'alumne ser tant l'emissor com el receptor. Això es consegueix fent ús de la metodologia participativa i d'un canvi de rols. Aquesta forma de treballar és molt beneficiosa, ja que l'alumnat podrà desenvolupar tota una sèrie de competéncies de comunicació, interacció, sociabilitat, tratament de la informació i autonomia personal. A més, el docent podrà aprendre dels seus alumnes i posar-se en el seu lloc.


                                                                     Comunicació bidireccional

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Què és UN PETIT MÓN DIGITAL?

Benvinguts i benvingudes a aquest PETIT MÓN DIGITAL!

Benvinguts i benvingudes a aquest petit món digital!  Jo sóc Laura Ruiz Amat i hem faré càrrec d'aquest bloc, el qual està relacionat...

A aquest bloc parle de...