Presentació Tema 6: L'organització de les TIC al centre (Dijous, 11 d'octubre de 2018)

Avui han començat les presentacions dels temes de teoria. El primer grup en exposar ha sigut el grup 6, que ha explicat L'organització de les TIC al centre (pla TIC)

En primer lloc, cal destacar que ens han parlat el marc normatiu que existeix en educació respecte a les TIC i s'han centrat, principalment, en l'Educació Infantil. Tots sabem que el Reial Decret 1630/06 és el que estableix els ensenyaments mínims a l'Educació Infantil. Les companyes ens han informat sobre com aborda aquest document l'assumpte de les TIC i, el que es persegueix és que l'alumnat aprenga a utilitzar les noves tecnologies i, també, sàpiga donar-los un ús adecuat. 

A Infantil resulta fonamental que els nens i nenes s'inicien en el coneixement i emprament de les noves tecnologies i, a més, s'adonen que aquestes estan presents en la resta d'àmbits de la seua vida. Això és el que es pretén, per exemple, amb la realització d'activitats a l'aula, com poden ser la confecció d'un mural digital o d'una fotonovel·la. Aquests dos elements, els quals estan presents al meu tema de teoria, poden resultar molt útils per a que els alumnes participen de forma activa en la creació de continguts digitals.

D'altra banda, m'agradaria esmentar que considere molt important el tema que s'ha exposat avui a classe, ja que, al menys jo, no coneixia molt bé el pla TIC. Gràcies a l'explicació m'he assabentat que aquest pla és un instrument fonamental que ha d'estar present en tots els centres i sobre el qual s'organitze tot el tema de les TIC a les centres escolars.

A més, a banda que el tema m'ha resultat molt interessant, l'exposició ha sigut prou amena i correcta.

Integració de les TIC a l'àmbit educatiu

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Què és UN PETIT MÓN DIGITAL?

Benvinguts i benvingudes a aquest PETIT MÓN DIGITAL!

Benvinguts i benvingudes a aquest petit món digital!  Jo sóc Laura Ruiz Amat i hem faré càrrec d'aquest bloc, el qual està relacionat...

A aquest bloc parle de...