Pràctica 4: Webquest (Dijous, 18 d'octubre de 2018)

La sessió del divuit d'octubre la vam dedicar a presentar a classe la práctica 4, la qual consisteix en la creació d'una webquest.

Una webquest és una activitat guiada de recerca d'informació, on els docents seran qui proporcionen les fonts d'informació als alumnes. Aquestos han de seguir les instruccions marcades i consultar la informació recomanada per, així, poder desenvolupar i resoldre una sèrie d'activitats, les quals també estan marcades pels docents.

En un primer moment, em va ser dificil comprendre en què consistia realmente la webquest i què recursos haviem de posar allà, era tot una mica abstracte. No obstant això, els exemples d'altres anys m'han sigut de gran ajuda per a concretar més o menys l'ectructura que hem de seguir.

D'altra banda, considere que treballar amb la webquest a Educació Infantil pot ser un poc complicat, ja que a aquesta etapa els nens i nenes encara no sàpiguen llegir. Aixina que, per a que podan accedir a la informació, hem de fer ús d'altres vies que no siguen la lectora. Per exemple, quant al medi visual es poden utilitzar imatges, gràfics o vídeos; al medi auditiu, també es poden utilitzar vídeos i, altra alternativa, és presentar les activitats tant de forma escrita com oral, adherint a la webquest àudios amb indicacions al costat de l'explicació escrita de cada activitat. I, per últim, el que serà molt important és l'explicació oral que els docents han de donar als alumnes, tant per a guiar-los com per a resoldre les seues dubtes.

La webquest també permet emprar una metodologia innovativa basada en el constructivisme, on siguen els alumnes qui construïsquen els seus coneixements seguint les orientacions aportades pels docents.

Per últim, m'agradaria destacar que no crec que la creació de la webquest ens coste molt, ja que Google Sites, eina que permet la creació de webs, és molt semblant a Blogger i amb aquest ja estem familiaritzats.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Què és UN PETIT MÓN DIGITAL?

Benvinguts i benvingudes a aquest PETIT MÓN DIGITAL!

Benvinguts i benvingudes a aquest petit món digital!  Jo sóc Laura Ruiz Amat i hem faré càrrec d'aquest bloc, el qual està relacionat...

A aquest bloc parle de...