Presentació Tema 12: El vídeo en l'ensenyament i la formació (Dijous, 29 de novembre de 2018)

El passat dijous vint-i-nou de novembre va tener lloc l'exposició del tema 12 de l'assignatura, El vídeo en l'ensenyament i la formació. Cal destacar que les companyes van fer una presentació molt bona i prou completa, ja que van afegir exemples i casos pràctics utilitzant vídeos que elles mateixes havíen creat.

Quant a l'ús del vídeo com a mitjà d'ensenyament a l'aula, es va fer èmfasi en la importància d'una bona formació dels docents. En la meua opinió, considere que aquest aspecte és fonamental, ja que permetrà fer un bon ús d'aquest tipus de recurs. Sabem que hui en dia hi ha molta gent, tant docents com pares, que empren els vídeos com una manera de tindre entretinguts als nens i nenes. Per això, sobretot els docents, hem de tindre clar que aquest recurs es pot utilitzar millor i amb moltes més possibilitats educatives realment interessants.

Encara que el vídeo siga una font de motivació per a l'alumnat, hem de tindre en compte una sèrie d'aspectos bàsics a l'hora de crear o de seleccionar-los. Per exemple, si aquest el dirigim a xiquets i xiquetes d'Educació Infantil, hem de cuidar la seua estructura, la seua durara i el moment en el que l'emprem. A més, també és molt important que la informació que es presente siga accesible per a tot l'alumnat al que va dirigit. Aixina que, encara que sembla molt fàcil emprar aquest recurs a l'aula, en realitat no ho és. Per aprofitar-lo al màxim i obtindre els millors beneficis, hem de saber com fer un correcte ús d'ell.

Per acabar, m'agradaria destacar que aquesta sessió va ser una mica diferent a com estava prevista, ja que durant l'exposició va sonar l'alarma d'incendi i vam tenir que evacuar l'edifici. Tot això només es tractava d'un simulacre d'incendi, però van estar una bona estona fora i al tornar a classe quedava molt poc de temps i no van poder exposar la WebQuest a la PDI.

Resultado de imagen de video educativo

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Què és UN PETIT MÓN DIGITAL?

Benvinguts i benvingudes a aquest PETIT MÓN DIGITAL!

Benvinguts i benvingudes a aquest petit món digital!  Jo sóc Laura Ruiz Amat i hem faré càrrec d'aquest bloc, el qual està relacionat...

A aquest bloc parle de...